Recept
Ugnsgratinerad hönskorv à la vurre med fjärilsmakaroner
Korv med senap, ketchup och hackad inlagd gurka. Nästa som i korvkiosken, fast i gratängformat och en gräddig ostsås! Beräkna 3 korvar per portion.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 12 st Grillkorv av hönskött med åkerböna
- 0.8 msk Senap
- 0.2 dl Tomatketchup
- 1.6 st Schalottenlökar, hackade
- 1.6 st Saltgurka, inlagd
- 1.6 dl Riven ost
- 1.6 dl Grädde
- 4 port Fjärilsmakaroner (farfalle)
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 225°C och smörj en ugnsform med lite smör eller olja.
-
Placera ut korvarna i formen och bre dem med först senap och sedan ketchup med hjälp av t.ex. en smörkniv.
-
Hacka schalottenlökarna och saltgurkorna i små bitar och strö bitarna jämt över korvarna.
-
Strö över riven ost och avsluta med att ringla grädden jämnt över hela formens innehåll.
-
Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min tills osten fått fin färg. Servera med fjärilsmakaroner.