Recept
Terrine på kycklingklubba med dill, citron och sticklök
Antal personer:
Tillagningstid: 80min
Ingredienser
- 4 st Kycklingklubbor
- 3.2 dl God kycklingbuljong
- 32 g Dill, plockad och grovskuren
- 1.5 st Citroner, saft och finrivet skal
- 5 st Sticklökar, fint strimlade
- 4 g Agar agar
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 160°C. Krydda kycklingklubborna med salt och peppar. Baka i ugnen tills köttet lätt lossnar ifrån benet, detta tar ca 1 timme.
-
Låt kycklingen svalna något och plocka köttet ifrån benen.
-
Koka upp kycklingbuljongen och tillsätt det plockade kycklingköttet, dillen, citronen samt sticklöken. Smaka av med salt och peppar.
-
Tillsätt agar agar och koka under omrörning i ca 30 sek.
-
Häll upp i plastad form och pressa lätt. Låt terrinen mogna i kyl minst 24 timmar.
-
Skär i lämpliga bitar och servera som en vacker förrätt med en god sallad på syrad kål och en härlig örtmajonnäs.