Recept
Schnitzel på majskyckling med rökt skinka, parmesan och persilja
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 2 st Majskycklingbröstfilé med skinn, dubbel
- 4 st Skivor rökt skinka
- 40 g Parmesanost, riven
- 20 g Persilja, grovt skuren
- 1 st Ägg
- 6 cl Vetemjöl
- 8 cl Ströbröd, gärna panko
- 20 g Smör
- 4 cl Rapsolja
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 150°C.
-
Skär fickor på sidan av kycklingbröstet och fyll dessa med skinka, ost och persilja. Stäng fickan med hjälp av en tandpetare.
-
Krydda kycklingen med salt och peppar.
-
Panera först i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd.
-
Stek i smöret och oljan tills schnitzlarna är gyllene. Baka klart i ugnen ca 12-15 min eller tills kärntemperaturen är 72°C.
-
Dela schnitzlarna och servera med potatis, gröna ärtor och en god skysås.