Recept

Ölbrässerad kycklingklubba med rosmarin och fänkål

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingklubba utan ryggben
  • 1 st Flaskor ljus öl
  • 3.2 cl Kycklingbuljong
  • 1 st Kvistar rosmarin
  • 1 st Gula lökar - skalade och grovt delade
  • 1 st Morötter - skalade och grovt delade
  • 1 st Vitlöksklyftor - skalade och krossade
  • 0.5 st Fänkål - grovt hackad
  • 1 msk Smör
  • 1 msk Fänkålsfrön - rostade och grovt krossade
  • Salt
  • Peppar
  • Majsstärkelse

Tillagning:

  1. Salta och peppra klubborna på båda sidorna. Bryn i smör tills kycklingen är gyllene.

  2. Lägg över klubborna i en stor, vid kastrull. Slå på ölet och kycklingbuljongen. Tillsätt grönsakerna, rosmarinen och koka långsamt under lock tills köttet faller ifrån benen. Detta tar cirka 1 timme.

  3. Lyft ur kycklingklubborna och håll varma. Reducera buljongen till ⅔ återstår. Red lätt med majsstärkelse och krydda såsen med salt och peppar. Sila såsen över kycklingklubborna och servera med exempelvis rostade rotfrukter och rårörda lingon.

Näringsvärden

  • Energi: 4120
  • Fett: 214
  • Kolhydrater: 81
  • Protein: 405

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

2115 Majskycklingklubba utan ryggben

Läs mer