Recept

Morotssoppa med kyckling, apelsin och röda linser

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 160 g Kycklingfärs
  • 20 g Gul lök
  • 8 g Vitlök
  • 0.52 kg Morot
  • 20 g Apelsin
  • 12 g Örtagårdsbuljong
  • 0.8 l Kranvatten
  • 120 g Crème fraiche 34%
  • 320 g Röda linser

Tillagning:

  1. Fräs färsen och ställ åt sidan. Skala och skiva morötterna.

  2. Fräs hackad lök och vitlök i smör. Tillsätt morötter, vatten och buljong. Koka på svag värme tills morötterna är mjuka.

  3. Mixa soppan slät och tillsätt linserna och färsen. Tillsätt crème fraiche och koka upp.

  4. Smaka av med saft och rivet skal av apelsin samt salt och svartpeppar.

  5. Servera soppan med bröd och råkost.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

1313 Kycklingfärs 1,8 kg, fryst

Läs mer