Recept
Morotssoppa med kyckling, apelsin och röda linser
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 160 g Kycklingfärs
- 20 g Gul lök
- 8 g Vitlök
- 0.52 kg Morot
- 20 g Apelsin
- 12 g Örtagårdsbuljong
- 0.8 l Kranvatten
- 120 g Crème fraiche 34%
- 320 g Röda linser
Tillagning:
-
Fräs färsen och ställ åt sidan. Skala och skiva morötterna.
-
Fräs hackad lök och vitlök i smör. Tillsätt morötter, vatten och buljong. Koka på svag värme tills morötterna är mjuka.
-
Mixa soppan slät och tillsätt linserna och färsen. Tillsätt crème fraiche och koka upp.
-
Smaka av med saft och rivet skal av apelsin samt salt och svartpeppar.
-
Servera soppan med bröd och råkost.