Recept

Morotssoppa med kyckling, apelsin och röda linser

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 160 g Kycklingfärs
  • 20 g Lök gul
  • 8 g Vitlök
  • 0.5 kg Morot
  • 20 g Apelsin
  • 12 g Örtagårdsbuljong
  • 0.8 l Kranvatten
  • 120 g Crème fraiche, 34% fett
  • 320 g Linser röda

Tillagning:

  1. Fräs färsen och ställ åt sidan.

  2. Skala och skiva morötterna.

  3. Fräs lök, vitlök i smör. Tillsätt morötter, vatten och buljong. Koka på svag värme tills morötterna är mjuka.

  4. Mixa soppan slät och tillsätt linserna och färsen. Tillsätt créme fraiche och koka upp. Smaka av med saft och rivet skal av apelsin, salt och malen svartpeppar.

  5. Servera soppan med bröd och råkost.

Näringsvärden

  • Energi: 4730
  • Fett: 133
  • Kolhydrater: 525
  • Protein: 289

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

1311 Kycklingfärs 750 g, kyld

Läs mer