Kycklinggryta med dragon och Dijon
Ingredienser
- 500 g Kycklinginnerfilé, tärnad
- 1 st Gul lök, hackad
- 1 st Vitlöksklyfta
- Smör el. olja till stekning
- 3 dl Grädde
- 2 msk Chilisås
- 2 msk Soja
- 1 tsk Dijonsenap
- 1 msk Torkad dragon
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Tillagning i gryta: Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna. Fräs i en stekpanna i smör eller olja i en minut, och tillsätt sedan den färdigtärnade kycklinginnerfilén och låt den bryna ihop med löken i ett par minuter.
-
Tillsätt grädde, chilisås, soja, dijonsenap och torkad dragon. Låt det puttra på låg värme i cirka tio minuter.
-
Smaka av med salt och peppar, och servera med valfria tillbehör.
-
Tillagning i ugn: Bryn hackad lök och vitlök i gryta, anpassad för såsmängden, i smör eller olja, och tillsätt grädde, chilisås, soja, dijonsenap och torkad dragon. Låt såsen sjuda ihop ett par minuter smaka av med salt och peppar. Om man vill ersätta grädden med annan mejeriprodukter eller växtbaserad ersättningsprodukt går det utmärkt men tänk på att eventuellt reda av såsen med till exempel Maizena, för att förhindra att såsen separerar.
-
Lägg tärnad kycklinginnerfilé i smorda bleck (1/1 lagom för 20port), salta och peppra och rör runt så att det blandas väl. Slå över såsen blanda igen och låt gå färdig i ugn, ca 175°C i ca 20 min eller tills kycklinginnerfilén är helt färdig och att ingen rosafärgad vätska kommer ut vid stickkontroll.