Recept

Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin

0
(0)
Parmesanost, vitt vin och vitlök sätter de goda smakerna som passar fint till skogschampinjoner i den här pastarätten. Är det säsong för kantareller? Använd gärna det!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 500 g Kycklinginnerfilé, tärnad
  • 250 g Cocktailtomater
  • 4 port. Tagliatelle
  • Smör el. olja till stekning
  • 250 g Skogschampinjoner
  • 1 st Bananschalottenlök
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 dl Torrt vitt vin
  • 3 dl Grädde
  • 2 dl Parmesanost (Hälften med osten till såsen och hälften till servering)
  • Flingsalt och grovmalen svartpeppar
  • Tryffelolja

Tillagning:

  1. I gryta: Sätt ugnen på 175°C. Halvera cocktailtomaterna och lägg dem med snittytan uppåt i ett bleck. Låt tomaterna bakas i ugnen ca 30 min.

  2. Koka pastan enligt anvisningar.

  3. Skär skogschampinjonerna i skivor, hacka bananschalottenlöken och vitlöken.

  4. Bryn de färdigtärnade kycklinginnerfilébitarna runt om i smör eller olja i ett par minuter, lägg åt sidan, för att sen i samma gryta bryna svamp och lök.

  5. Tillsätt vinet och låt det koka ihop med löken och svampen i grytan i cirka en minut. Tillsätt sedan den brynta kycklingen och grädden, och låt småputtra några minuter tills kycklingen är helt klar.

  6. Rör ner hälften av den rivna parmesanosten, och spara andra hälften till garnering. Smaka av med salt och peppar, ta grytan från värmen.

  7. Rör samman den kokta pastan med kycklingsåsen och lägg upp på tallrik. Garnera med ugnsbakade tomater och riven parmesanost, och avsluta med att dra ett extra varv med pepparkvarnen över maträtten, strö över flingsalt och ringla över lite tryffelolja.

  8. I ugn: Baka av cocktailtomaterna, som ringlats med olivolja och lite flingsalt, i ugn 225°C ca 25minuter.

  9. Bryn hackad lök, vitlök och de skivade skogschampinjonerna i en lämplig gryta anpassad för såsmängden, tillsätt vittvin och grädden och låt småputtra några minuter, salta och peppra efter smak. Om man önskar annan mejeriprodukt eller växtbaserat alternativ så bör man reda såsen med någon stärkelse, till exempel Maizena. Tillsätt hälften av parmesanosten och använd resten vid servering.

  10. Lägg tärnad kycklinginnerfilé i smorda bleck (1/1 lagom för 20port), salta och peppra och rör runt så att det blandas väl. Slå över såsen blanda igen och låt gå färdig i ugn, ca 175°C i ca 20 min eller tills kycklinginnerfilén är helt färdig och att ingen rosafärgad vätska kommer ut vid stickkontroll.

  11. Rör samman den kokta pastan med kycklingsåsen och lägg upp på tallrik. Garnera med ugnsbakade tomater och riven parmesanost, och avsluta med att dra ett extra varv med pepparkvarnen över maträtten, strö över flingsalt och ringla över lite tryffelolja.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!