Recept
Korvgryta med rostad vitlök
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 300 g Skivad kycklingkorv
- 60 g Stekt bacon
- 20 g Vitlök, hackad
- 100 g Gul lök, tärnad
- 160 g Rotfrukter (morot, rotselleri, kålrot), tärnade
- 2 dl Vatten
- 2 dl Crème fraiche 40%
- 1.5 msk Tomatpuré
- 1 msk Dijonsenap
- 1 msk Oregano eller dragon
- Maizenamjöl
- Salt, citron och cayennepeppar
Tillagning:
-
Fräs vitlöken i olja separat.
-
Stek sedan lök och rotfrukter i olja, tillsätt kycklingkorv och bacon.
-
Tillsätt tomatpuré, dijonsenap och crème fraiche.
-
Red av såsen och tillsätt kycklingkorv och rostad vitlök.
-
Krydda med oregano eller dragon. Smaksätt med salt, citron och lite cayennepeppar.
-
Servera med ris och pasta.