Recept

Hönskorvsgratäng Provencale

0
(0)
Alla ingredienser i en och samma låda! Färgglatt och vackert och med en sås gjord på blandade örtkryddor och vitlök för extra smak. Blanda de örtkryddor du har i köket, i stort sätt alla funkar.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 0.8 st Stekkorvar av hönskött med åkerböna
  • 0.4 st Stor zucchini eller 2 mindre
  • 320 g Potatis
  • 2.8 st Tomat
  • 0.8 dl Riven ost
  • 0.8 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 1.2 dl Grädde
  • 0.8 msk Dijonsenap
  • 0.8 msk Torkade blandade örter (t.ex. oregano, timjan, basilika)
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Skär stekkorvarna i knappt centimetertjocka skivor. Strimla zucchini och potatis på mandolin. Potatisen kan strimlas tunnare än zucchinin och bör strimlas så tunt som möjligt för att inte ta för lång tid att bli färdig i ugnen. Skär tomaterna i tunna skivor.

  2. Smörj en stor ugnsform med lite smör eller olja. Varva korv, zucchini, potatis och tomat i formen. Potatisen blir det flest skivor av, ta därför potatis varannan gång, hela tiden.

  3. Sätt ugnen på 225°C och rör samman pressade vitlöksklyftor med grädde, dijonsenap, torkade örtkryddor, salt och peppar i en skål med hjälp av en handvisp. Häll såsen över korvlådan. Strö över riven ost.

  4. Gratinera i mitten av ugnen i ca 45 min.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

9527 Stekkorv av hönskött med åkerböna

Läs mer