Recept

Confiterat majskycklingbröst med rökt sidfläsk och rostad pumpa

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 2 st Majskycklingbröst med skinn, dubbel
  • 16 cl Olivolja
  • 8 cl Rapsolja
  • 4 st Vitlöksklyftor, skalade och krossade
  • 8 g Färsk backtimjan
  • 1.5 st Citroner, finrivet skal
  • 200 g Butternutpumpa, 2x2 cm tärningar
  • 1 msk Smör
  • 100 g Sidfläsk, skuret i små tärningar
  • 8 g Bladpersilja, fint strimlat
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 110 grader. Värm oljan i en kastrull till 100 grader, tillsätt vitlök, timjan och citronskal. Krydda kycklingen med salt och peppar på båda sidorna och lägg i en ugnsfast form med skinnet uppåt. Slå på den varma oljan som precis ska täcka kycklingen. Baka i ugnen tills kärntemperaturen når 72 grader cirka 15-20minuter.

  2. Sila av oljan som kan användas igen.

  3. Bryn sidfläsket i en medelvarm stekpanna tills det är gyllene och doftar rostat. Slå av fettet.

  4. Bryn smöret i en stekpanna och tillsätt pumpan. Bryn under omrörning tills pumpan mjuknat och fått fin färg, cirka 7minuter. Tillsätt fläsket och persiljan och krydda med salt och peppar. Håll varmt.

  5. Bryn det confiterade kycklingbröstet i en varm stekpanna tills skinnet är krispigt och gyllene.

  6. Servera med pumpan och fläsket och gärna en smarrig potatispuré.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

2116 Majskycklingbröstfilé, dubbel med skinn

Läs mer