Confiterat majskycklingbröst med rökt sidfläsk och rostad pumpa
Ingredienser
- 2 st Majskycklingbröst med skinn, dubbel
- 16 cl Olivolja
- 8 cl Rapsolja
- 4 st Vitlöksklyftor, skalade och krossade
- 8 g Färsk backtimjan
- 1.5 st Citroner, finrivet skal
- 200 g Butternutpumpa, 2x2 cm tärningar
- 1 msk Smör
- 100 g Sidfläsk, skuret i små tärningar
- 8 g Bladpersilja, fint strimlat
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 110 grader. Värm oljan i en kastrull till 100 grader, tillsätt vitlök, timjan och citronskal. Krydda kycklingen med salt och peppar på båda sidorna och lägg i en ugnsfast form med skinnet uppåt. Slå på den varma oljan som precis ska täcka kycklingen. Baka i ugnen tills kärntemperaturen når 72 grader cirka 15-20minuter.
-
Sila av oljan som kan användas igen.
-
Bryn sidfläsket i en medelvarm stekpanna tills det är gyllene och doftar rostat. Slå av fettet.
-
Bryn smöret i en stekpanna och tillsätt pumpan. Bryn under omrörning tills pumpan mjuknat och fått fin färg, cirka 7minuter. Tillsätt fläsket och persiljan och krydda med salt och peppar. Håll varmt.
-
Bryn det confiterade kycklingbröstet i en varm stekpanna tills skinnet är krispigt och gyllene.
-
Servera med pumpan och fläsket och gärna en smarrig potatispuré.