Recept
Ceasarsallad med kycklingfilé
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 600 g Stekt kycklingbröstfilé salt och peppar
- 0.8 st Ägg
- 1.2 msk Kapris
- 0.8 st Vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade
- 0.8 msk Dijonsenap
- 0.8 st Anjovisfiléer
- 0.4 st Citron, finrivet skal
- 0.8 msk Rödvinsvinäger
- 0.8 dl Olivolja
- 0.8 dl Rapsolja
- 2 st Romansalladshuvud
- Salt och cayennepeppar
- Krutonger
Tillagning:
-
Knäck upp äggen i en hög, smal behållare. Tillsätt kapris, vitlök, dijonsenap, anjovis, citronskal samt rödvinsvinäger.
-
Mixa ned oljan i en tunn stråle med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och cayennepeppar.
-
Fördela salladen i en skål eller stort fat, fördela dressingen över och toppa med skivad kycklingfilé och krispiga krutonger.