Recept
Vitlöksmarinerade majskycklingklubbor m. avokadodipp o sallad
Antal personer:
Tillagningstid: 50min
Ingredienser
- 4 st Majskycklingklubbor
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 st Avokado
- 2 msk Matlagningsyoghurt
- 1 st Citron, saft och skal
- 1 pkt Rucolasallad
- 8 st Kvisttomater, små, halverade
- 1 st Rödlök, tunt skivad
- 1 pkt Krasse
- 2 msk Olivolja
- 1 msk Vitvinsvinäger
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Mixa 1 dl olivolja med vitlök, salt och peppar. Lägg kycklingen i en plastpåse tillsammans med marinaden och låt ligga i ca 2 timmar i kylen.
-
Ta upp kycklingen och lägg den i en ugnsfast form och stek i ugnen på 175°C i ca 40 minuter.
-
Skala avokadon och mixa dem med yoghurt och citron till en slät kräm, smaka av med salt och peppar.
-
Lägg tomaterna, rucolan och rödlöken i en skål. Slå på olivoljan och vinägern, smaka av med salt och peppar.
-
Servera kycklingen varm tillsammans med den krispiga salladen och dippsåsen. Garnera med krasse.
Liknande recept
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Ugnstekt majskyckling med medelhavsgrönsaker i tomatsås
Ugnstekt majskyckling med medelhavsgrönsaker i tomatsås
Läs mer om Ugnstekt Majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Ugnstekt Majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
Läs mer om Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Läs mer om Citronrostade majskycklingklubbor m vitkålstzatziki