Recept

Vitlöks­marinerade majskyckling­klubbor m. avokadodipp o sallad

0
(0)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingklubbor
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Avokado
  • 2 msk Matlagningsyoghurt
  • 1 st Citron, saft och skal
  • 1 pkt Rucolasallad
  • 8 st Kvisttomater, små, halverade
  • 1 st Rödlök, tunt skivad
  • 1 pkt Krasse
  • 2 msk Olivolja
  • 1 msk Vitvinsvinäger
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Mixa 1 dl olivolja med vitlök, salt och peppar. Lägg kycklingen i en plastpåse tillsammans med marinaden och låt ligga i ca 2 timmar i kylen.

  2. Ta upp kycklingen och lägg den i en ugnsfast form och stek i ugnen på 175°C i ca 40 minuter.

  3. Skala avokadon och mixa dem med yoghurt och citron till en slät kräm, smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg tomaterna, rucolan och rödlöken i en skål. Slå på olivoljan och vinägern, smaka av med salt och peppar.

  5. Servera kycklingen varm tillsammans med den krispiga salladen och dippsåsen. Garnera med krasse.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­klubbor

Läs mer

Liknande recept