Recept

Ugnsstekt Majskyckling­bröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta

4.4
(5)
En lyxig grillad macka med fantastiska smaker. Ska du servera som förrätt så halvera receptet och gör mindre brödskivor.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Majskycklingbröstfiléer
  • 4 st Skivor surdegsbröd
  • 4 dl Gröna ärtor
  • 1 st Citron, skalet + 1 msk citronsaft
  • 50 g Smör
  • 1 dl God olivolja
  • 1 st Bananschalottenlök, finhackad
  • 1 st Kruka färsk mynta, grovt hackad
  • 100 g Parmesanost, riven eller Pecorino
  • Salt och nymalen svartpeppar

Tillagning:

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar och gnid in med en skvätt olivolja. Baka kycklingen i ugn på 200°C till en innertemperatur av 68°C. Tag ut ur ugnen och låt vila tills termometern visar 72°C.

  2. Fräs schalottenlöken i 50 g smör och resterande olivolja på låg värme, tillsätt ärtor och fräs tills allt är varmt.

  3. Mosa ärtorna med en gaffel till grovt mos och smaksätt med citronskal och juice, grovhackad mynta och parmesanost (spara lite ost och mynta till uppläggning) smaka av med salt.

  4. Grilla eller rosta brödet ganska hårt så att det får god smak och mycket karaktär.

  5. Skiva kycklingen och bygg sedan en smörgås: först bröd, sen lite ärtkompott, sedan kycklingskivor och toppa sen med ärtkompott, lite mynta och riven parmesanost samt nymalen svartpeppar och god olivolja.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Majskyckling­bröstfilé 4-pack

Läs mer

Liknande recept