Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Ingredienser
- 4 st Majskycklingbröstfiléer
- 4 st Skivor surdegsbröd
- 4 dl Gröna ärtor
- 1 st Citron, skalet + 1 msk citronsaft
- 50 g Smör
- 1 dl God olivolja
- 1 st Bananschalottenlök, finhackad
- 1 st Kruka färsk mynta, grovt hackad
- 100 g Parmesanost, riven eller Pecorino
- Salt och nymalen svartpeppar
Tillagning:
-
Krydda kycklingen med salt och peppar och gnid in med en skvätt olivolja. Baka kycklingen i ugn på 200°C till en innertemperatur av 68°C. Tag ut ur ugnen och låt vila tills termometern visar 72°C.
-
Fräs schalottenlöken i 50 g smör och resterande olivolja på låg värme, tillsätt ärtor och fräs tills allt är varmt.
-
Mosa ärtorna med en gaffel till grovt mos och smaksätt med citronskal och juice, grovhackad mynta och parmesanost (spara lite ost och mynta till uppläggning) smaka av med salt.
-
Grilla eller rosta brödet ganska hårt så att det får god smak och mycket karaktär.
-
Skiva kycklingen och bygg sedan en smörgås: först bröd, sen lite ärtkompott, sedan kycklingskivor och toppa sen med ärtkompott, lite mynta och riven parmesanost samt nymalen svartpeppar och god olivolja.