Recept
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Mycket gott när man låter filéerna puttra i en sås i ugnen. Servera med klyftpotatis och en god sallad.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer, delade
- 3 dl Grädde
- 1 msk Kycklingfond
- 0.5 tsk Rosmarin
- 0.5 tsk Sambal oelek
- 6 st Soltorkade tomater
- 2 st Morötter, kokade innan
- 1 st Paprika, tärnad
- 10 st Kalamataoliver
- 1 kruka Basilika
Tillagning:
-
Bryn filéerna salta och peppra.
-
Blanda grädde, kycklingfond, rosmarin, sambal olek ,soltorkade tomater.
-
Placera filéer i en form och häll över såsen och låt puttra i ca 20 minuter. Lägg till sist i oliverna och basilikan.
-
Servera med klyftpotatis och sallad
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Kyckling i ugn med smak av grönpeppar
Läs mer om Festkyckling i Portvin