Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Ingredienser
- 8 skivor Tvådelad kycklingfilé
- 0.5 dl Japansk soja
- 1 msk Fisksås
- 2 msk Olja, t.ex. rapsolja
- 1 st Lime, rivet skal
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 300 g Äggnudlar
- 2 msk Olja, t.ex. rapsolja
- 0.5 st Gurka
- 2 st Salladslökar
- 1 dl Cashewnötter
- 0.5 st Lime
- 1 msk Sesamolja
- Chiliflakes
- Färsk koriander till garnering
- 2 msk Japansk soja
- 1 msk Hoisinsås
- 1 tsk Fisksås
- 0.5 st Lime, rivet skal och saft
- 2 tsk Sesamfrön till garnering, rostade
Tillagning:
-
Rör ihop marinaden soja, fisksås, olja, limezest, vitlök i en stor skål och lägg ner mästarfiléerna. Blanda noga. I mån av tid kan filéerna marinerad i kylskåpet i några timmar, men smakerna kommer fram även efter en kvarts marinering.
-
Förbered under tiden nudelsalladen, och börja med att koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Skölj av dem och vänd runt dem i olja i en stor skål.
-
Skär bort och släng gurkans vattniga kärndelar och skär sedan gurkan i tunna stavar.
-
Skär salladslöken i smala, sneda bitar och hacka cashewnötterna grovt. Rör ner gurka, salladslök och nötterna i skålen med nudlarna.
-
Dela den 1/2 limen i klyftor och vänd ner i salladen tillsammans med sesamolja, lite chiliflakes och färska korianderblad.
-
Stek kycklingfiléerna klara i en stekpanna och servera till nudelsalladen. Skeda såsen över kycklingen vid servering, och garnera med sesamfrön och koriander.