Recept

Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad

3.2
(5)
Vår tvådelade kycklingfilé i en fantastisk marinad med asiatiska smaker som tränger in i filén. Tips! Det här är en perfekt rätt för bufféer, då den även smakar gott ljummen eller kall.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 8 skivor Tvådelad kycklingfilé
  • 0.5 dl Japansk soja
  • 1 msk Fisksås
  • 2 msk Olja, t.ex. rapsolja
  • 1 st Lime, rivet skal
  • 1 st Vitlöksklyfta, pressad
  • 300 g Äggnudlar
  • 2 msk Olja, t.ex. rapsolja
  • 0.5 st Gurka
  • 2 st Salladslökar
  • 1 dl Cashewnötter
  • 0.5 st Lime
  • 1 msk Sesamolja
  • Chiliflakes
  • Färsk koriander till garnering
  • 2 msk Japansk soja
  • 1 msk Hoisinsås
  • 1 tsk Fisksås
  • 0.5 st Lime, rivet skal och saft
  • 2 tsk Sesamfrön till garnering, rostade

Tillagning:

  1. Rör ihop marinaden soja, fisksås, olja, limezest, vitlök i en stor skål och lägg ner mästarfiléerna. Blanda noga. I mån av tid kan filéerna marinerad i kylskåpet i några timmar, men smakerna kommer fram även efter en kvarts marinering.

  2. Förbered under tiden nudelsalladen, och börja med att koka nudlarna enligt anvisningar på paketet. Skölj av dem och vänd runt dem i olja i en stor skål.

  3. Skär bort och släng gurkans vattniga kärndelar och skär sedan gurkan i tunna stavar.

  4. Skär salladslöken i smala, sneda bitar och hacka cashewnötterna grovt. Rör ner gurka, salladslök och nötterna i skålen med nudlarna.

  5. Dela den 1/2 limen i klyftor och vänd ner i salladen tillsammans med sesamolja, lite chiliflakes och färska korianderblad.

  6. Stek kycklingfiléerna klara i en stekpanna och servera till nudelsalladen. Skeda såsen över kycklingen vid servering, och garnera med sesamfrön och koriander.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.2 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept