Recept
Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri
Härligt god gryta med tomat och majskycklinglårfilé. Servera gärna med ris eller couscous och ett gott bröd som du kan doppa i den goda såsen.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 600 g Majskycklinglårfilé
- 1 dl Olivolja
- 3 dl Passerade tomater
- 1 dl Vitt vin
- 4 st Vitlöksklyftor, fint hackade
- 1 st Piri piri
- 1 dl Bladpersilja, fint hackad
- 1.5 dl Grädde
- 1 st Citron, skalet av
- 12 st Cocktailtomater
- 1 st Nypa socker
- Salt
Tillagning:
-
Koka upp vatten i en kastrull, skålla tomaterna ca 20 sekunder i det kokande vattnet. Kyl genast ner tomaterna och skala dem sedan.
-
Fräs vitlök och piri piri i olivolja, tillsätt kyckling och fräs ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitt vin och låt det koka in.
-
Tillsätt passerade tomater och grädde och koka tills kycklingen är klar. Smaka av såsen med salt, socker, persilja och citronskal.
-
Låt de skållade tomaterna koka med i såsen 4-5 min innan servering.
-
Servera gärna med ris eller couscous samt ett gott bröd. Gott också att strö lite parmesanost över.
Liknande recept
Läs mer om Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Läs mer om Taco på stekt majskycklinglårfilé
Taco på stekt majskycklinglårfilé
Läs mer om Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Läs mer om Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål
Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål
Läs mer om Spett av majskycklinglårfilé med honung, soja, sesam, vitlök och svamp
Spett av majskycklinglårfilé med honung, soja, sesam, vitlök och svamp
Läs mer om Majskycklinglårfilé med pasta
Majskycklinglårfilé med pasta
Läs mer om Majskycklinglårfilé i panna
Majskycklinglårfilé i panna
Läs mer om Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost
Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis