Recept
Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat
Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 tsk Oregano
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 70 g Bladspenat
- 12 st Förkokta lasagneplattor eller färska plattor.
- 2 dl Grädde
- 2 dl Mjölk
- Maizena strö
- 100 g Getostrulle
- 3 dl Färdigsmaksatt tomatsås
Tillagning:
-
Stek kycklingen i lite smör, ta i oreganon och pressad vitlök. Ta i bladspenaten på slutet och låt fräsa med 1 minut.
-
Fördela kycklingfyllningen på pastaplattorna och rulla ihop. Smörj en ugnsfast form och lägg skarven nedåt.
-
Koka upp grädde och mjölk, red av med lite maizena till såskonsistens. Koka under omrörning. Smula ner getosten, smaka av med salt och peppar.
-
Bred tomatsåsen över cannellonin och därefter getostsåsen ovanpå. Gratinera i ugnen på 225°C i ca 30 min.
-
Servera med rucola och tomatsallad
Liknande recept
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Taco på stekt majskycklinglårfilé
Taco på stekt majskycklinglårfilé
Läs mer om Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis
Bacongrillad Solbacka kyckling med gräddkokt savoykål, syrad rödkål och buljongkokt potatis
Läs mer om Parmesan & pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad
Parmesan & pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad
Läs mer om Kycklingrullader med bacon & parmesan
Kycklingrullader med bacon & parmesan
Läs mer om Ugnstekta kycklinglårfiléroulader med örtgräddsås
Ugnstekta kycklinglårfiléroulader med örtgräddsås
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Kycklingrullader med Salami och Oliver
Kycklingrullader med Salami och Oliver
Läs mer om Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar
Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar
Läs mer om Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja