Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Ingredienser
- 2 st Majskycklingbröstfiléer
- 4 st Skivor vitt bröd
- 120 g Färsk chorizo
- 50 g Babyspenat
- 6 st Ägg
- 200 g Smör
- 2 msk Citronsaft
- 1 dl Manchego-ost, fint riven
- Gräslök
- Olivolja
Tillagning:
-
Bryn majskycklingen i olja och krydda med salt och peppar. Stek majskycklingen färdig i ugn 100°C till en innertemperatur av 72°C
-
Gröp ur chorizon och hacka den grovt. Stek korvfärsen så den är genomstekt.
-
Sautera spenaten hastigt så den faller ihop.
-
Smält smöret och kolla så att det håller 50-60°C med en termometer.
-
Vispa upp 2 äggulor med citronsaft över vattenbad tills att äggulorna tjocknar. Tillsätt smöret under vispning i omgångar. Smaka av hollandaisesåsen med salt.
-
Sjud upp vatten med en skvätt ättika och pochera 4 ägg i vattnet. Håll äggen varma under plastfilm.
-
Stek brödet frasigt i rejält med smör. Bygg sedan en rejäl toast med spenat, chorizo, kyckling, ägg och hollandaisesås. Toppa med Manchego och gräslök samt ev. lite olivolja.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Läs mer om Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Läs mer om Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Läs mer om Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Läs mer om Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis