Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Ingredienser
- 2 st Majskycklingbröstfiléer
- 4 st Skivor vitt bröd
- 120 g Färsk chorizo
- 50 g Babyspenat
- 6 st Ägg
- 200 g Smör
- 2 msk Citronsaft
- 1 dl Manchego-ost, fint riven
- Gräslök
- Olivolja
Tillagning:
-
Bryn majskycklingen i olja och krydda med salt och peppar. Stek majskycklingen färdig i ugn 100°C till en innertemperatur av 72°C
-
Gröp ur chorizon och hacka den grovt. Stek korvfärsen så den är genomstekt.
-
Sautera spenaten hastigt så den faller ihop.
-
Smält smöret och kolla så att det håller 50-60°C med en termometer.
-
Vispa upp 2 äggulor med citronsaft över vattenbad tills att äggulorna tjocknar. Tillsätt smöret under vispning i omgångar. Smaka av hollandaisesåsen med salt.
-
Sjud upp vatten med en skvätt ättika och pochera 4 ägg i vattnet. Håll äggen varma under plastfilm.
-
Stek brödet frasigt i rejält med smör. Bygg sedan en rejäl toast med spenat, chorizo, kyckling, ägg och hollandaisesås. Toppa med Manchego och gräslök samt ev. lite olivolja.