Recept

Teriyakistekta kycklingben med nudelsallad

4
(1)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 10 st Kycklingben
  • 1 dl Teriyakisås, färdig
  • 4 port. Nudlar
  • 2 msk Ättika
  • 4 msk Strösocker
  • 6 msk Vatten
  • 100 g Purjolök, strimlad
  • 100 g Morot, strimlad
  • 100 g Rättika, strimlad
  • 1 st Rödlök, tunt skivad
  • 2 msk Färsk koriander, hackad
  • 1 msk Sesamolja

Tillagning:

  1. Blanda kycklingbenen med teriyakisåsen. Låt marineras en timme. Ugnsbaka dem på 200 grader i 20 min.

  2. Koka nudlarna och kallspola dem, låt droppa av i ett durkslag.

  3. Blanda ättika, strösocker och vatten, häll över de strimlade grönsakerna, låt marineras i 20 min. Häll av ättiksspadet och blanda nudlarna med grönsakerna, koriandern och sesamoljan.

  4. Servera nudlarna som en kall fräsch sallad till de nystekta kycklingbenen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!