Recept

Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka

3.8
(5)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 700 g Kycklinginnerfilé
  • Teriyakisås
  • 300 g Svamp, (champinjoner eller Shiitake)
  • 1 st Knippe salladslök
  • 2 st Gurkor
  • 0.5 st Rödlök, finhackad
  • 1 st liten bit pepparrot, riven
  • 2 msk Ättika
  • 4 msk Sirap (el. socker)
  • 6 msk Vatten
  • 4 port. Basmatiris

Tillagning:

  1. Börja med att marinera kycklinginnerfilén i teriyakisås och låt stå.

  2. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.

  3. Skala, kärna ur och skär gurkan i grova bitar. Gör en lag genom att blanda 2 msk ättika, 4 msk sirap och 6 msk vatten. Blanda med gurkan och låt stå.

  4. Halvera svamparna och skär salladslöken i diagonala skivor.

  5. Stek kycklingen i 1 msk olja tills den fått fin färg på båda sidorna, ca 2 minuter per sida.

  6. Stek svamp och salladslök i 2-3 msk olja i ca 2-3 minuter i en riktigt het panna. Smaka av med salt och peppar.

  7. Låt gurkan rinna av i ett durkslag. Lägg i en skål och blanda med pepparrot och rödlök. Servera med kycklingen och riset!

  8. Tips: Har du ingen pepparrot kan du ta 1 msk stark, grov senap och blanda med gurkan istället!

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinginnerfilé 2 kg

Läs mer

Liknande recept