Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Ingredienser
- 700 g Kycklinginnerfilé
- Teriyakisås
- 300 g Svamp, (champinjoner eller Shiitake)
- 1 st Knippe salladslök
- 2 st Gurkor
- 0.5 st Rödlök, finhackad
- 1 st liten bit pepparrot, riven
- 2 msk Ättika
- 4 msk Sirap (el. socker)
- 6 msk Vatten
- 4 port. Basmatiris
Tillagning:
-
Börja med att marinera kycklinginnerfilén i teriyakisås och låt stå.
-
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
-
Skala, kärna ur och skär gurkan i grova bitar. Gör en lag genom att blanda 2 msk ättika, 4 msk sirap och 6 msk vatten. Blanda med gurkan och låt stå.
-
Halvera svamparna och skär salladslöken i diagonala skivor.
-
Stek kycklingen i 1 msk olja tills den fått fin färg på båda sidorna, ca 2 minuter per sida.
-
Stek svamp och salladslök i 2-3 msk olja i ca 2-3 minuter i en riktigt het panna. Smaka av med salt och peppar.
-
Låt gurkan rinna av i ett durkslag. Lägg i en skål och blanda med pepparrot och rödlök. Servera med kycklingen och riset!
-
Tips: Har du ingen pepparrot kan du ta 1 msk stark, grov senap och blanda med gurkan istället!