Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Ingredienser
- 700 g Kycklinginnerfilé
- 14 st Medelstora potatisar, skurna i ½ cm stora skivor
- 3 msk Sesamfrön
- Matolja till stekning
- 80 g Bladspenat
- 150 g Haricots vertes
- 5 st Salladslökar, skurna 3 cm bitar
- 1 st Mango, skalad och skuren i bitar
- 50 g Grönmögelost, gärna S:t agur i bitar
- Teriyakisås
- Ev. majonnäs
Tillagning:
-
Börja med att marinera kycklinginnerfiléerna i teriyakisås och låt stå.
-
Vänd potatisskivorna i en skål med lite olja, salt och peppar. Lägg på en plåt och strö sesamfrön över. Ställ in i 175°C ugn i ca 20 min.
-
Bryn kycklingen i en het panna med lite olja tills den fått fin färg. Lägg över i en långpanna. Ställ in i ugnen när det återstår ca 5 min. av tiden på potatisen.
-
Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna och lägg i bönorna. Bryn under omrörning i 2 min. Tillsätt löken och mangon och stek ytterligare någon minut. Lägg i spenaten och smaka av med salt och peppar.
-
Fördela på fyra tallrikar och strö över ostbitarna. Skär kycklingbitarna i två delar. Lägg dem på salladen och ringla lite teriyakisås över. Fördela sesampotatisen och servera!