Antal personer:
Tillagningstid: 50min
Ingredienser
- 450 g Kycklingfärs
- En skvätt olivolja och en klick smör för stekning
- 1 st Gul lök, finhackad
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 2 st Selleristjälkar, finhackade
- 2 st Morötter, tärnade
- 1 st Nypa fänkålsfrön
- 4 msk Tomatpuré
- 1 dl Vitt vin
- 4 dl Kycklingbuljong
- 1 st Kvist rosmarin
- Salt och peppar
- Riven parmesanost
Tillagning:
-
Hetta upp smör och olivolja. Fräs selleri, morot, lök, vitlök och fänkålsfrön på medelvärme. Tillsätt kycklingfärs och stek tills den är klar.
-
Tillsätt sedan tomatpuré och rör till den karamelliserats.
-
Häll i vinet och låt koka ner. Tillsätt buljong och rosmarinkvist och sjud i ca 40 min. Späd ut med lite vatten vid behov.
-
Koka pastan al dente i saltat vatten. Servera med riven parmesanost.
