Recept

Tagliatelle med kycklingfärssås Bolognese

4.1
(39)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 450 g Kycklingfärs
  • En skvätt olivolja och en klick smör för stekning
  • 1 st Gul lök, finhackad
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 st Selleristjälkar, finhackade
  • 2 st Morötter, tärnade
  • 1 st Nypa fänkålsfrön
  • 4 msk Tomatpuré
  • 1 dl Vitt vin
  • 4 dl Kycklingbuljong
  • 1 st Kvist rosmarin
  • Salt och peppar
  • Riven parmesanost

Tillagning:

  1. Hetta upp smör och olivolja. Fräs selleri, morot, lök, vitlök och fänkålsfrön på medelvärme. Tillsätt kycklingfärs och stek tills den är klar.

  2. Tillsätt sedan tomatpuré och rör till den karamelliserats.

  3. Häll i vinet och låt koka ner. Tillsätt buljong och rosmarinkvist och sjud i ca 40 min. Späd ut med lite vatten vid behov.

  4. Koka pastan al dente i saltat vatten. Servera med riven parmesanost.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 39

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept