Antal personer:
Tillagningstid: 50min
Ingredienser
- 450 g Kycklingfärs
- En skvätt olivolja och en klick smör för stekning
- 1 st Gul lök, finhackad
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 2 st Selleristjälkar, finhackade
- 2 st Morötter, tärnade
- 1 st Nypa fänkålsfrön
- 4 msk Tomatpuré
- 1 dl Vitt vin
- 4 dl Kycklingbuljong
- 1 st Kvist rosmarin
- Salt och peppar
- Riven parmesanost
Tillagning:
-
Hetta upp smör och olivolja. Fräs selleri, morot, lök, vitlök och fänkålsfrön på medelvärme. Tillsätt kycklingfärs och stek tills den är klar.
-
Tillsätt sedan tomatpuré och rör till den karamelliserats.
-
Häll i vinet och låt koka ner. Tillsätt buljong och rosmarinkvist och sjud i ca 40 min. Späd ut med lite vatten vid behov.
-
Koka pastan al dente i saltat vatten. Servera med riven parmesanost.
Liknande recept
Läs mer om Taco på stekt majskycklinglårfilé
Taco på stekt majskycklinglårfilé
Läs mer om Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Läs mer om Bakad potatis med kyckling- och curryröra
Bakad potatis med kyckling- och curryröra
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Tacoskål med majs & avokadosallad
Tacoskål med majs & avokadosallad
Läs mer om Sesampanerade kycklingbiffar med koriander, soyavinaigrette och stekt grönsaksris.
Sesampanerade kycklingbiffar med koriander, soyavinaigrette och stekt grönsaksris.
Läs mer om Kycklingwallenbergare
Kycklingwallenbergare
Läs mer om Kycklingsoppa med curryfärs
Kycklingsoppa med curryfärs
Läs mer om Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås
Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås
Läs mer om Krispiga kycklingvingar med sötstark paprikadipp & fänkål- och äppelsallad- slaw