Recept

Tacogratäng med salsa, nachos & crème fraiche

4.5
(17)
Supergod tacogratäng med tillbehör! Tips: Fungerar även att ha med kall på picknicken!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tacokyckling
  • 3 st Tortillabröd, stora
  • 1 msk Majsolja
  • 2 st Röda eller gula tomater, skurna i tunna skivor
  • 1 st Rödlök, tunna skivor
  • 1 st Röd spetspaprika, tunt skivad
  • 75 g Mozzarella, grovriven
  • 75 g Cheddarost, grovriven
  • Salt och peppar
  • Crème fraiche
  • 1 st Burk valfri salsa
  • 1 st Påse nachochips
  • Grönsallad (sallad, gurka, tomat, majs)

Tillagning:

  1. Använder du färsk tacokyckling, stek den i lite matfett tills den har fin färg och är genomstekt, låt svalna.

  2. Stek tortillabröden i olja i en het stekpanna tills de fått lite färg och "stelnat till" lite. Bygg samman "tårtan" genom att lägga ett tortillabröd i en eldfast form.

  3. Strö över lite av osten, kyckling, tomat, lök och paprika. Avsluta lagret med mer ost. Lägg på nästa bröd och upprepa proceduren.

  4. Avsluta med bröd, några tomatskivor och rejält med ost. Sätt in i ugn 200°C och grädda tills osten fått fin färg.

  5. Servera med grönsallad, crème fraiche, salsa och tortillachips.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 17

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!