Taco på stekt majskycklinglårfilé
Ingredienser
- 600 g majsklycklinglårfilé
- 1 msk raps- eller olivolja
- 2 msk hemmagjord tacokrydda (se recept nedan)
- salt och peppar
- CHIPOTLESMÖR
- 50 g smör
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk mald chipotlechili
- 1 st vitlöksklyfta
- TACOKRYDDA
- 2 tsk torkad oregano
- 3 tsk mald paprika
- 2 tsk mald spiskummin
- 2 tsk mald anchochili
- 1 tsk vitlökspulver
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk mald chipotlechili
- 1 tsk strösocker
- KORIANDERMAJONNÄS
- 1 kruka koriander, grovhackad
- 2 msk limesaft
- 1 st riven vitlöksklyfta
- 1 tsk dijonsenap
- 1 ägg
- 2 dl neutral rapsolja
- 2-3 krm salt
- TILL SERVERING
- tortillabröd
- krispig sallad
- 3 st salladslökar
- inlagd jalapeño
- valfri salsa
- rostad majs
- koriander
- picklad lök
Tillagning:
-
Börja med att blanda alla ingredienser till tacokryddan.
-
Strimla kycklingen och bryn den i olja, krydda med tacokrydda och fräs i ett par minuter till. Tillsätt lite vatten och låt koka in och smak av med salt och peppar.
-
Blanda alla ingredienser till majonnäsen i en mixerkanna. Tänk på att allt ska vara samma temperatur. Mixa med stavmixer allt till en fluffig majonnäs och smak av med salt.
-
Smält smöret i en liten kastrull, tillsätt krossad vitlök och chipotlepulver. Bryn smöret under omrörning till det är gyllenbrunt och doftar nötigt. Ta upp vitlöken så den inte bränns.
-
Förbered valfria tillbehör till tacosen och montera ihop tacos med koriandermajonnäs, kyckling och valfria tillbehör. Avsluta med att ringla över brynt chipotlesmör och servera genast.