Recept
Sweet corn mac n´cheese
Bjud på en klassisk grillrätt i USA. Bra rätt att förbereda.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda
- 4 dl Makaroner
- 1 st Nypa riven muskotnöt
- 3 msk Smör
- 4 dl Cheddarost, riven
- 3 msk Vetemjöl
- 2 dl Majs
- 5 dl Mjölk
- 1 dl Ströbröd
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 225°C.
-
Koka makaronerna al dente och skölj dem i kallt vatten för att avstanna kokningen.
-
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjöl.
-
Tillsätt mjölken bitvis och låt koka upp under fortsatt vispning till krämig konsistens. Smaka av med muskot, salt och peppar.
-
Vänd ner makaroner, ost och hälften av majsen i såsen.
-
Häll makaronblandningen i en ca 20x20 cm ugnsfast form. Strö över ströbröd och resten av majsen på makaronblandningen.
-
Gratinera i övre delen av ugnen tills ytan är krispig och gyllenbrun.
-
Servera med grillad kyckling, gärna vår marinerade tvådelade kycklingfilé grillkrydda med glaze. Glazen penslas på i slutet av grillningen.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Fetaostkräm med chili och oregano
Fetaostkräm med chili och oregano
Läs mer om Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Läs mer om Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Tomat- och bönröra
Tomat- och bönröra
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Green chili slaw
Green chili slaw
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd