Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat
Ingredienser
- 600 g Sweet chili kyckling
- 2 msk Rapsolja
- 2 st Gula lökar
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 st Tomater
- 70 g Färsk spenat (el. fryst)
- 5 dl Grädde
- 1 msk Rödvinsvinäger
- 500 g Tagliatelle
Tillagning:
-
Koka upp vatten till pastan.
-
Skiva löken och vitlöken. Dela tomaterna i tärningar.
-
Lägg kycklingen i en het stekpanna och låt den få färg, ca 4 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Stek under omrörning nån minut och tillsätt vinägern. Här kan det vara lagom att lägga pastan i det kokande vattnet.
-
Häll i grädden i kycklingpannan och låt det hela hastigt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.
-
När pastan är färdig, slå av vattnet och blanda snabbt ner i kycklingen/ såsen. Tillsätt spenaten och den färska tomaten. Rör om så att det blandas väl och servera!
-
Tips: Har du en liten bit mögelost över i kylen blir det extra gott om du smular den över den färdiga pastan! För att spara ytterligare tid, kan du koka den färska pastan direkt i såsen!