Recept

Sweet Chili kyckling med färsk tagliatelle och spenat

4
(20)
God snabb pasta med vår färska sweet chili kyckling som bara är att lägga rakt ner i pannan.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Sweet chili kyckling
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 st Gula lökar
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 st Tomater
  • 70 g Färsk spenat (el. fryst)
  • 5 dl Grädde
  • 1 msk Rödvinsvinäger
  • 500 g Tagliatelle

Tillagning:

  1. Koka upp vatten till pastan.

  2. Skiva löken och vitlöken. Dela tomaterna i tärningar.

  3. Lägg kycklingen i en het stekpanna och låt den få färg, ca 4 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Stek under omrörning nån minut och tillsätt vinägern. Här kan det vara lagom att lägga pastan i det kokande vattnet.

  4. Häll i grädden i kycklingpannan och låt det hela hastigt koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.

  5. När pastan är färdig, slå av vattnet och blanda snabbt ner i kycklingen/ såsen. Tillsätt spenaten och den färska tomaten. Rör om så att det blandas väl och servera!

  6. Tips: Har du en liten bit mögelost över i kylen blir det extra gott om du smular den över den färdiga pastan! För att spara ytterligare tid, kan du koka den färska pastan direkt i såsen!

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 20

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Strimlad Kycklinglårfilé Sweet Chili-marinerad

Läs mer

Liknande recept