Recept

Sweet chili kyckling med broccoli och blomkål

4.5
(14)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Marinerad strimlad kycklinglårfilé Sweet chili
  • 2 msk Rapsolja
  • 1 st Gul lök, strimlad
  • 0.5 st Purjolök, den gröna delen skuren i bitar
  • 250 g Broccoli, halverade buketter
  • 250 g Blomkål, halverade buketter
  • 1 msk Fisksås
  • 1 st Kruka koriander
  • 4 port. Basmatiris- eller jasminris
  • 2 msk Sweet chili sås
  • 1 dl Osaltade nötter, krossade och rostade, t.ex. jordnötter, pistage och cashew.

Tillagning:

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen och rör det luftigt. Tillsätt nötter, sweet chilisås och hälften av koriandern i riset. Smaka av med fisksås.

  2. Stek kycklingen med olja i upphettad panna tills den har fått fin färg. Lägg upp på ett fat.

  3. Rengör pannan och hetta upp på nytt med olja. Stek blomkålen några min, tillsätt lök och broccoli och stek ytterligare en min. Lägg tillbaka kycklingen. Smaka av med fisksås och sweet chilisås.

  4. Hacka resten av koriandern och strö över. Servera med riset.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 14

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Strimlad Kycklinglårfilé Sweet Chili-marinerad

Läs mer

Liknande recept