Recept

Stekt ris med broccoli, paprika och grillad kyckling

4.3
(6)
Perfekt rätt om du har lite kycklingrester kvar eller grönsaker som bör ätas upp. Lite som en pytt i panna, man tar det man har.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 540 g Grillade kycklinginnerfiléer BBQ eller annan grillad kyckling
  • 300 g Fullkornsris
  • 1 st Broccolihuvud, skuren i buketter
  • 2 st Röda paprikor, tärnade
  • 1 st Röd chili, finhackad
  • 1 st Vitlöksklyfta, fint hackad
  • 2 st Kvistar Mynta, plockade
  • 1 st Lime, pressad
  • 1 msk Rostade sesamfrön
  • 1 msk Sesamolja
  • 1 msk Kinesisk soja
  • Matolja till stekning
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Värm lite matolja i en wok eller stekpanna, stek broccolin och paprikan i ca 5 minuter på mellanvärme. Tillsätt vitlöken, chilin och sesamoljan.

  3. Häll av vattnet från riset och blanda ner riset med grönsakerna.

  4. Tillsätt kycklingen och rör om ordentligt så att allt blandas. Stek ytterligare ett par minuter.

  5. Blanda ner limen och sojan och smaka av med salt och peppar. Garnera med sesamfrön och mynta. Servera gärna riset med en smaksatt gräddfil eller yoghurt.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 6

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Grillade innerfiléer Barbecue

Läs mer

Liknande recept