Recept
Stekt majskycklingbröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade
Snabbt, nyttigt och gott!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 4 st Majskycklingbröstfiléer
- 24 st Cocktailtomater, gärna både gula och röda
- 1 st Schalottenlök, fint hackad
- 1 dl Svarta oliver
- 1 dl Fetaost, tärnad
- 1 dl Tapenade
- 2 st Kvistar basilika, plockade
- 1 nypa Socker
- 2 msk Olivolja
- 2 msk Balsamvinäger
- Olja till stekning
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Stek kycklingbrösten i oljan, salta och peppra. Baka färdigt dem i ugnen på 125°C i ca 15 min.
-
Vänd runt tomaterna, olivoljan, vinägern och schalottenlöken, smaka av med salt, socker och peppar. Låt tomaterna dra en liten stund.
-
Lägg upp tomaterna på tallrikar, slå tomatspade över, fördela ut fetaosten och basilikan över tomaterna. Servera med kycklingen och tapenaden.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Läs mer om Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Läs mer om Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Läs mer om Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Läs mer om Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Läs mer om Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin
Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin
Läs mer om Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander
Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat