Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 100 g Smör
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Grahamsmjöl
- 3 msk Vatten
- 100 g Kräftstjärtar
- 2 st Schalottenlökar
- Smör
- 0.5 st Påse saffran eller 0,5 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Salt
- 2 krm Peppar
- 1 tsk Timjan
- 3 st Ägg
- 3 dl Grädde
- Riven ost
Tillagning:
-
Arbeta samman smör, mjöl och vatten till pajdegen. Låt vila i kylskåp i 20 min.
-
Klä en pajform med deg och förgrädda pajskalet i 10 min, 200°C.
-
Strimla kycklingen.
-
Finhacka löken. Fräs den i smör i stekpanna. Rör ner kycklingen, saffran, salt, peppar och timjan. Fräs ytterligare ett par minuter.
-
Lägg kycklingröran i det förgräddade pajskalet. Strö kräftstjärtar över.
-
Vispa samman ägg och grädde i en skål. Häll det över fyllningen. Servera pajen med krispiga färska grönsaker.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Örtstekt kycklingbröstfilé, kantarellsås & rostade småpotatisar
Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Mannerströms Kycklingrullader fyllda med lök, persilja och bacon
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé