Recept

Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost

5
(2)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 500 g Kycklinginnerfilé
  • 3 st Vitlöksklyftor, pressade
  • Olivolja
  • 2 msk Oregano
  • 0.5 st Citron, pressad saft
  • 8 st Tomater, gärna både gula och röda
  • 2 st Gul lök
  • 400 g Stora vita bönor, kokta och sköljda
  • 3 msk Rödvinsvinäger
  • 1 msk Honung (el. socker)
  • 3 msk Oliv- eller rapsolja
  • 1 st Citron
  • 200 g Fetaost
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • Baguette i skivor

Tillagning:

  1. Strimla innerfilén och marinera den med pressad vitlök, olja, oregano och citronsaft. Låt stå i kylen tills det är dags för tillagning.

  2. Gör salladen genom att skära tomater och lök i ganska grova bitar.

  3. Häll av bönorna och blanda med tomat/lök. Slå över olja, vinäger och smaka av med salt, peppar och honung.

  4. Stek kycklingen och rosta under tiden baguette skivorna. När de är färdiga och fortfarande varma, halvera en vitlöksklyfta och gnid in i brödskivorna, salta och peppra lätt.

  5. Fördela sallad på tallrikarna och smula fetaost över. Lägg kycklingen på tallrikarna och servera.

  6. Servera gärna en skål med dina favoritoliver till! Tips: Har du mer tid, gör potatisklyftor i ugnen som tillbehör. Eller varför inte lite tzatziki?

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklinginnerfilé 2 kg

Läs mer

Liknande recept