Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Ingredienser
- 500 g Kycklinginnerfilé
- 3 st Vitlöksklyftor, pressade
- Olivolja
- 2 msk Oregano
- 0.5 st Citron, pressad saft
- 8 st Tomater, gärna både gula och röda
- 2 st Gul lök
- 400 g Stora vita bönor, kokta och sköljda
- 3 msk Rödvinsvinäger
- 1 msk Honung (el. socker)
- 3 msk Oliv- eller rapsolja
- 1 st Citron
- 200 g Fetaost
- 2 st Vitlöksklyftor
- Baguette i skivor
Tillagning:
-
Strimla innerfilén och marinera den med pressad vitlök, olja, oregano och citronsaft. Låt stå i kylen tills det är dags för tillagning.
-
Gör salladen genom att skära tomater och lök i ganska grova bitar.
-
Häll av bönorna och blanda med tomat/lök. Slå över olja, vinäger och smaka av med salt, peppar och honung.
-
Stek kycklingen och rosta under tiden baguette skivorna. När de är färdiga och fortfarande varma, halvera en vitlöksklyfta och gnid in i brödskivorna, salta och peppra lätt.
-
Fördela sallad på tallrikarna och smula fetaost över. Lägg kycklingen på tallrikarna och servera.
-
Servera gärna en skål med dina favoritoliver till! Tips: Har du mer tid, gör potatisklyftor i ugnen som tillbehör. Eller varför inte lite tzatziki?