Recept
Snabb paella
Paella är ju så gott men ibland har man inte riktigt tiden för att göra en. Här kommer en lite snabbare vardagsvariant. Här har vi använts oss av vår färdigstekta strimlade sweet chili kyckling.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 350 g Sweet chili kyckling
- 4 port. Vildris eller långkornigt ris
- 1 pkt Saffran
- 1 st Hönsbuljongtärning
- 2 st Salladslökar
- 100 g Haricots vertes
- 1 st Knippe dill
- 1 st Vitlök, pressad
- 1 burk Kräftstjärtar i lag
- 1 st Citron
Tillagning:
-
Koka riset med saffran och buljongtärningen enligt anvisning.
-
Koka haricotsvertsen i två minuter i saltat vatten och skär ner salladslöken.
-
Blanda riset med kycklingen, haricotsvertsen och salladslöken.
-
Grovhacka dillen, blanda ner i riset, smaksätt också med vitlöken.
-
Blanda ner kräftstjärtarna och pressa citronen över riset, smaksätt med salt och peppar.
-
Serveras som den är, eller tillsammans med lite naturell yoghurt.
Liknande recept
Läs mer om Hönsköttbullar med saffranscouscous
Hönsköttbullar med saffranscouscous
Läs mer om Hönsköttbullar med Janssons frestelse
Hönsköttbullar med Janssons frestelse
Läs mer om Hönsköttbullar med penne
Hönsköttbullar med penne
Läs mer om Sweet Chili Kyckling med nudlar och svamp
Sweet Chili Kyckling med nudlar och svamp
Läs mer om Thai sallad med sweet chili kyckling
Thai sallad med sweet chili kyckling
Läs mer om Tortilla wrap med sweet chili kyckling
Tortilla wrap med sweet chili kyckling
Läs mer om Bombay Wrap
Bombay Wrap
Läs mer om Nachosgratäng med tacokyckling
Nachosgratäng med tacokyckling
Läs mer om Hönsköttbullar i Pitabröd
Hönsköttbullar i Pitabröd
Läs mer om Grillade kycklingspett med sallad på spenat, äpple och vete, samt en pepparrotsgräddfil