Recept

Sjuden hel Majskyckling

3.4
(5)
Majskycklingen blir extra saftig och smakrik när den får sjuda i buljong, vin och kryddor. Servera med vårens primörer.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel majskyckling
  • Bindgarn
  • 5 dl Vitt vin, torrt
  • 1 l Kycklingbuljong
  • 1 st Lagerblad
  • 5 st Timjankvistar
  • 10 st Vitpepparkorn
  • 1 st Purjolök
  • 8 st Knippmorötter
  • 1 dl Persilja
  • 3 msk Dragon, finhackad
  • 100 g Smör
  • Maizena till redning

Tillagning:

  1. Bind upp kycklingen innan tillagning. Lägg den i en stor kastrull tillsammans med vinet, kycklingbuljongen och kryddorna.

  2. Sjud kycklingen under lock i ca 30 min och vänd den sedan en gång. Sjud ytterligare ca 30 min eller tills innertemperaturen är 82°C. Skumma av ytan då och då under tiden.

  3. Ansa och skölj morötterna och skär i grova bitar. Skiva purjolöken grovt och skölj noga.

  4. Lyft upp kycklingen och koka ihop spadet till fin smak. Ca 6-7 dl återstår då. Red av med maizena till tunn sås låt grönsakerna sjuda med i såsen i ca 20 min tills de är mjuka.

  5. Vispa ner smöret och örterna. Smaka av med salt. Lägg tillbaka kycklingen och låt stå och dra 10 min innan servering.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.4 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Hel Majskyckling ca 1300 g

Läs mer

Liknande recept