Recept
Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 700 g Tvådelad kycklingbröstfilé
- 0.5 dl Sesamfrön
- 3 dl Bulgur
- 150 g Fetaost, tärnad
- 65 g Babyspenat
- 1 dl Svarta oliver, urkärnade och grovhackade
- 200 g Haricots Vertes
- 0.5 dl Valfri vinägrett
Tillagning:
-
Panera filéerna i sesamfrön. Stek dem i olja eller smör och sätt in dem i ugn på 150 grader i ca 10 min.
-
Koka bulgurvetet enligt anvisning och låt rinna av i ett durkslag. Blanda bulgur med fetaost, babyspenat, oliver och de kokta haricotsvertsen. Slå vinäretten över bulgursalladen.
-
Servera salladen med skivor av den nystekta kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Läs mer om Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Läs mer om Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater
Grillad kycklingfilé med pastasallad med pesto & soltorkade tomater
Läs mer om Grillad kycklingfilé med het bönsallad
Grillad kycklingfilé med het bönsallad
Läs mer om Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost
Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer
Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer
Läs mer om Friterad kycklinginnerfilé med nektarinsalsa, citronmarinerad rödlök & vitlöksmajonnäs
Friterad kycklinginnerfilé med nektarinsalsa, citronmarinerad rödlök & vitlöksmajonnäs
Läs mer om Apelsinsmörfilé