Recept

Sesampanerade kycklingbiffar med koriander, soyavinaigrette och stekt grönsaksris.

3.5
(2)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 450 g Kycklingfärs
  • 1 st Skiva vitt bröd
  • 1 st Ägg
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 1 st Kruka koriander
  • 1 msk Sesamolja
  • 1 dl Sesamfrön
  • 20 g Smör
  • 0.5 dl Kinesisk soja
  • 1 msk Flytande honung
  • 0.5 dl Matolja
  • 2 msk Risvinäger
  • 1 msk Ingefära, riven
  • 4 port. Kallt kokt ris
  • 1 st Röd paprika, hackad
  • 120 g Bambuskott, konserverade
  • 1 st Rödlök
  • 2 msk Sweet chili

Tillagning:

  1. Lägg ner kycklingfärsen, vitt bröd, ägg, sambal, sesamolja och koriander i matberedare. Kör på full effekt någon minut så att allt hinner blandas, smaka av med salt och provstek gärna lite färs.

  2. Forma färsen till 8 små biffar och panera med sesamfrön. Stek biffarna i smör.

  3. Blanda sojan med honung, matolja, risvinäger och riven ingefära

  4. Stek riset med paprika, bambuskott och rödlök. Smaksätt med sweet chilisåsen

  5. Servera tillsammans med färsbiffarna och vinaigretten.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept