Recept
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör

Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 600 g Tvådelad kycklingfilé
- 4 port. Klyftpotatis
- 0.5 dl Krossad ananas
- 2 dl Gräddfil
- 2 krm Sambal oelek
- 0.5 dl Tonfisk på burk, fint hackad
- 0.5 st Kruka koriander, hackad
- 1 dl Sesamfrön
- 3 st Tomater, tärnade
- 0.5 st Gurka, tärningar
- 1 st Mango, tärningar
- 250 g Mozzarella, tärnad
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Tillaga klyftpotatisen enligt anvisning eller gör egna klyftpotatis i ugn.
-
Blanda ananas, gräddfil, sambal oelek, tonfisk och koriander. Smaka av med lite salt.
-
Blanda tomaten, gurkan, mangon och mozzarellan i en skål med olivolja. Salta och peppra.
-
Panera kycklingskivorna i sesamfrön och stek på medelhög värme tills de blivit gyllenbruna.
-
Servera direkt med klyftpotatis, sås och sallad.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Grillad kycklingfilé med rosmarinstuvade champinjoner
Grillad kycklingfilé med rosmarinstuvade champinjoner
Läs mer om Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Toscanska Kycklingrullader
Toscanska Kycklingrullader
Läs mer om Mannerströms gula currykyckling
Mannerströms gula currykyckling
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Läs mer om Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst
Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst
Läs mer om Cheddar-o spenatspäckad parmalindad Tvådelad kycklingfilé