Recept
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör

Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 600 g Tvådelad kycklingfilé
- 4 port. Klyftpotatis
- 0.5 dl Krossad ananas
- 2 dl Gräddfil
- 2 krm Sambal oelek
- 0.5 dl Tonfisk på burk, fint hackad
- 0.5 st Kruka koriander, hackad
- 1 dl Sesamfrön
- 3 st Tomater, tärnade
- 0.5 st Gurka, tärningar
- 1 st Mango, tärningar
- 250 g Mozzarella, tärnad
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Tillaga klyftpotatisen enligt anvisning eller gör egna klyftpotatis i ugn.
-
Blanda ananas, gräddfil, sambal oelek, tonfisk och koriander. Smaka av med lite salt.
-
Blanda tomaten, gurkan, mangon och mozzarellan i en skål med olivolja. Salta och peppra.
-
Panera kycklingskivorna i sesamfrön och stek på medelhög värme tills de blivit gyllenbruna.
-
Servera direkt med klyftpotatis, sås och sallad.
Liknande recept
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Läs mer om Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
Läs mer om Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost
Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost
Läs mer om Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Mannerströms Thaikyckling med chili & lime
Läs mer om Mannerströms paprikakyckling
Mannerströms paprikakyckling
Läs mer om Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados
Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados
Läs mer om Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat