Satay Wok med champinjon, tomat & salladslök
Ingredienser
- 600 g Strimlad kycklinglårfilé
- 1 tsk Färsk ingefära, finhackad
- 3 st Vitlöksklyftor, rivna
- 1 st Citrongräs, finhackat
- 2 msk Japansk soja
- 2 msk Fisksås
- 2 msk Neutral olja
- 3 msk Flytande honung
- 1 tsk Sesamolja
- 1 tsk Gurkmeja
- 1 tsk Mald koriander
- 100 g Salladslök, skuren i cm långa bitar
- 200 g Champinjoner, små
- 200 g Cocktailtomater, halverade
- 10 st Limeblad
- 1 st Knippe koriander
- 1 st Lime, saft
- 0.5 dl Vatten
- 200 g Kokosmjölk
- Majs- eller kokosolja att steka i
- Salt och peppar
- 4 port. Jasminris
Tillagning:
-
Blanda marinaden: ingefära, vitlök, citrongräs, soja, fisksås, olja, honung, sesamolja, gurkmeja samt koriander. Lägg i kycklingen och låt marinerad minst 30 min gärna längre.
-
Hetta upp en djup stekpanna och tillsätt 1 msk olja. Stek svamp och lök på hög värme under omrörning i ca 3 min eller tills svampen fått lite färg. Ta upp det ur pannan och låt vila på en tallrik.
-
Stek kycklingen i två omgångar på hög värme tills den fått fin färg.
-
Lägg ner svampen och löken tillsammans med kycklingen och stek under omrörning och tillsätt kokosmjölk och vatten. Koka ett par minuter, rör om då och då.
-
Tillsätt limeblad och tomat och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
-
Strö grovhackad koriander över och servera med nykokt jasminris.