Recept

Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

5
(2)
Spännande sallad där man bl.a. grillar pickles och lägger dressingen i botten!
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé Green Chili BBQ
  • 300 g Pickles eller inlagda små gurkor
  • 0.5 st Fänkål
  • 1 st Litet knippe dill
  • 2 st Skivor ljust surdegsbröd, gärna dygnsgammalt
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 dl Turkisk fet yoghurt
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Citron, rivet skal
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Börja med att grilla pickles eller inlagd gurka tills de fått fin färg runtomkring.

  2. Strimla fänkålen fint, gärna på mandolin.

  3. Sväng runt fänkålen med lite olivolja, citronsaft och salt.

  4. Riv brödet i mindre bitar och stek det gyllenbrunt i en stekpanna med rikligt med olivolja och en krossad vitlöksklyfta. Krydda med salt.

  5. Rör samman yoghurt, olivolja, rivet skal från 0,5 citron samt salt.

  6. Bred ut yoghurtsåsen över ett fat. Varva grillade pickles, fänkålssallad, grovhackad dill och krutonger ovanför. Avsluta med att riva resterande citronskal över och ringla lite extra olivolja. Servera genast.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Marinerad kycklinglårfilé Green Chili BBQ

Läs mer

Liknande recept