Recept

Sallad med grillad tärnad kyckling, prästost och ansjovis

5
(1)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 540 g Färdiggrillade kycklingfiléer
  • 1 st Romasalladshuvud, sköljd och plockad
  • 100 g Lagrad prästost, tärnad
  • 3 st Tomater
  • 1 st Rödlök, liten, skivad
  • 100 g Bacon, strimlad
  • 2 msk Rostade solrosfrön
  • 1 st Liten burk anjovis,
  • 1 st Äggula
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Vit vinäger
  • 1 dl Matolja
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 125°C, delar tomaterna i mindre bitar, salta och peppra och häll på lite olivolja. Torka tomaterna i ugnen i 1 timme och låt dem svalna i rumstemperatur.

  2. Kör äggula, senap och vinäger i en mixer tillsammans med en lite bit ansjovis, droppa långsamt i oljan lite i taget så att dressingen tjocknar, smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg sallad, tomat, kyckling och rödlök i en stor skål. Blanda ordentligt med ansjovisen och osten, vänd salladen med dressingen och avsluta med att strö över bacon och solroskärnor.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Grillad kycklingbröstfilé Grillkr

Läs mer

Liknande recept