Recept
Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost
En god fräsch somrig bulgursallad med vattenmelon som serveras till rosmarinstekta kycklingfiléer.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 25min
Ingredienser
- 600 g Tvådelad kycklingfilé
- 3 dl Färdigkokt bulgur
- 3 dl Vattenmelon i bitar
- 2 dl Fetaost i tärningar
- 70 g Bladspenat
- 150 g Haricots vertes, förvällda
- 0.25 st Purjolök, sköld och strimlad
- 1 dl Olivolja
- 3 msk Vit balsamvinäger
- 0.5 dl Färska örter, hackade
- 1 tsk Rosmarin, fint stött i mortel
Tillagning:
-
Blanda bulgur med vattenmelon, fetaost, babyspenat, haricotsverts och purjolök.
-
Gör en god örtvinaigrette, blanda olivolja med pressad vitlök, vit balsamvinäger och färska örter. Slå den över bulgursalladen innan servering.
-
Fördela rosmarin på kycklingskivorna och stek dem gyllenbruna. Servera med bulgursalladen.
Liknande recept
Läs mer om Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Läs mer om Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Läs mer om Kycklingrullader med currysås, linser & blomkålssallad
Kycklingrullader med currysås, linser & blomkålssallad
Läs mer om Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Läs mer om Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Grillad kycklingcarpaccio med hasselnötstekt sparris
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer
Fullkornsspagetti m grillade kycklinginnerfiléer
Läs mer om Fullkornspastasallad med kycklingfilé samt en örtkesella
Fullkornspastasallad med kycklingfilé samt en örtkesella
Läs mer om Apelsinsmörfilé