Recept

Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost

4.7
(3)
En god fräsch somrig bulgursallad med vattenmelon som serveras till rosmarinstekta kycklingfiléer.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 600 g Tvådelad kycklingfilé
  • 3 dl Färdigkokt bulgur
  • 3 dl Vattenmelon i bitar
  • 2 dl Fetaost i tärningar
  • 70 g Bladspenat
  • 150 g Haricots vertes, förvällda
  • 0.25 st Purjolök, sköld och strimlad
  • 1 dl Olivolja
  • 3 msk Vit balsamvinäger
  • 0.5 dl Färska örter, hackade
  • 1 tsk Rosmarin, fint stött i mortel

Tillagning:

  1. Blanda bulgur med vattenmelon, fetaost, babyspenat, haricotsverts och purjolök.

  2. Gör en god örtvinaigrette, blanda olivolja med pressad vitlök, vit balsamvinäger och färska örter. Slå den över bulgursalladen innan servering.

  3. Fördela rosmarin på kycklingskivorna och stek dem gyllenbruna. Servera med bulgursalladen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept