Recept

Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé

4.3
(7)
Underbar gryta att bjuda nära och kära på. Perfekt att förbereda och perfekt när man är många.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • 1 msk Smör
  • 2 msk Olivolja
  • 2 dl Vitt vin
  • 10 st Champinjoner
  • 70 g Färsk spenat eller fryst
  • 1 st Fänkål
  • 2 st Kvistar färsk rosmarin
  • 1 msk Grov dijonsenap
  • 2 dl Grädde
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja så att de får en gyllenbrun färg. Salta och peppra. Lägg över dem i en gryta.

  2. Skär champinjonerna och fänkål i grova bitar och stek dem i stekpanna tillsammans med de repade bladen från rosmarinkvistarna. Salta och peppra.

  3. Lägg över svampröran i kycklinggrytan. Tillsätt vinet och låt sjuda under lock i ca 5 min, tillsätt senap och grädde och låt koka vidare ca 3-4 min.

  4. Smaka av, vänd ner spenat och servera med nykokt pasta eller ris med en grönsallad.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 7

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Kycklingbröstfiléer

Läs mer

Liknande recept