Recept

Romansallad med gurka och krämig japansk dressing

5
(1)
Miso som är fermenterad bönpasta finns att köpa i välsorterade mataffärer och håller länge i kylskåp. Den är rik på femte grundsmaken umami som lyfter andra smaker och det är därför gott att tillsätta i såser, soppor eller grytor.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

Tillagning:

  1. Rör samman miso, sesamolja, majonnäs och vatten till en dressing.

  2. Skiva gurkan mycket tunt (gärna på en mandolin om du har det).

  3. Riv salladen i grova bitar och finhacka salladslöken.

  4. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna.

  5. Sväng runt med dressingen och toppa med de rostade sesamfröna. Servera genast med den grillade kycklingen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept