Recept

Rödvinsbrässerad kyckling med bacon, champinjoner och schalottenlök serveras med persiljepotatis

4
(9)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel kyckling
  • 20 g Smör
  • 1 msk Vetemjöl
  • 150 g Champinjoner
  • 150 g Schalottenlök, grovt skivad
  • 2 st Vitlöksklyftor, pressade
  • 120 g Bacon, strimlat
  • 3 dl Rött matlagningsvin
  • 2 dl Hönsbuljong
  • 2 msk Tomatpuré
  • 2 tsk Strösocker
  • 600 g Potatis, skalad
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 st Knippe persilja, hackad

Tillagning:

  1. Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Dela låren i två bitar. Bryn kycklingen i lite smör, pudra över vetemjölet. Lägg i en stor gryta.

  2. Bryn svampen, löken och vitlöken tillsammans med baconet, lägg ner i grytan med kycklingen.

  3. Koka upp rödvinet och buljongen. Ta i tomatpuré och strösocker, häll över kycklingen och grönsakerna. Låt kycklingen och grönsakerna brässeras i ca 35 min under lock.

  4. Koka potatisen, pressa den. Blanda i crème fraichen och persiljan, smaka av med salt och peppar.

  5. Smaka av kycklinggrytan med salt och peppar, servera direkt med potatisen.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 9

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!