Recept

Ratatouille kyckling

4
(7)
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 1 st Hel kyckling
  • 150 g Zucchini, i grova tärningar
  • 1 st Röd paprika, i grova tärningar
  • 150 g Aubergine, i grova tärningar
  • 1 st Gul lök, grovhackad
  • 0.5 dl Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 tsk Timjan
  • 0.5 tsk Rosmarin
  • 3 dl Krossade tomater
  • 2 dl Vitt matlagningsvin

Tillagning:

  1. Stycka kycklingen i bröst, lår och vingar. Hugg av låren i två bitar.

  2. Bryn kycklingdelarna i lite olivolja, lägg i en ugnsfast form. Vänta med att lägga i bröstbitarna. Sätt in i ugnen på 200°C. Tag ut efter 15 min.

  3. Fräs zucchini, paprika, aubergine och löken i olivoljan och vitlöken. Ta i timjan och rosmarin. Häll på den krossade tomaten och det vita vinet när grönsakerna fått fräsa i fem minuter. Låt koka i fem min, smaka av med salt och peppar.

  4. Tag ut kycklingen från ugnen, lägg på bröstbitarna och häll över ratatouillen. Ställ in i ugnen och tillaga kycklingen färdigt i ytterligare 15 min på 200°C.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster: 7

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Liknande recept