Recept
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
En god pesto som tillbehör till en god grillmiddag hör till. Eller varför inte blanda den i pasta och servera till grillad kyckling.
En riktigt umamibomb som passar till det mesta!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 10min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerade kycklinglårfiléer Green Chili BBQ
- 75 g Rostad mandel
- 1 dl Olivolja
- 1.5 msk Vit miso
- 2 st Vitlöksklyftor
- 50 g Blandade örter (blad, t.ex. basilika, persilja, oregano)
- Salt
- 0.5 st Citron, saft
Tillagning:
-
Mixa samman alla ingredienser till en slät pesto.
-
Smaka av med salt och förvara i lufttät burk i kylskåp med lite olivolja på ytan. Där håller den 1-2 veckor.
Liknande recept
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Läs mer om Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Läs mer om Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Potatissallad med bakade betor och getost
Potatissallad med bakade betor och getost
Läs mer om Somrig potatissallad
Somrig potatissallad
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Läs mer om Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika