Recept
Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 5 dl Kycklingbuljong
- Bladpersilja
- Peppar
- 1 st Morot
- 0.3 st Purjolök
- 0.5 st Rotselleri
- 1 st Palsternacka
- 0.5 st Kålrot
- 3 st Potatisar
- Olivolja
- 2 tsk Örtkryddor
Tillagning:
-
Skär ett snitt i varje filé så att en ficka bildas. Fyll fickan med bladpersilja och peppra lite.
-
Koka upp buljongen och lägg i filéerna. Låt sjuda under lock i 10 min.
-
Skala alla rotfrukter och skär dem i olika former (stavar, strimlor, tärningar). Droppa olja och strö örtkryddor över rotfrukterna.
-
Fräs rotfrukterna i lite olja. Salta och peppra.
-
Lägg upp nystekta väldoftande rotfruktspotpurrit på varma tallrikar. Skär upp filéerna och lägg dem vackert på grönsakerna. Servera gott bröd till.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Vitlöksdoftande kycklingfilé
Vitlöksdoftande kycklingfilé
Läs mer om Majas Kycklingpaj
Majas Kycklingpaj
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med Dijonsås
Kycklingfilé med Dijonsås
Läs mer om Hot currykyckling
Hot currykyckling
Läs mer om Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Grillad Tvådelad filé med grillade primörer
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Cornflakes filé