Recept

Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis

3.6
(5)
Här har vår tvådelade kycklingfilé fått en härlig panad av parmesanost.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 8 skivor Tvådelad kycklingfilé
  • 0.75 dl Mjöl
  • 1 st Ägg
  • 1 dl Ströbröd
  • 1.5 dl Parmesanost, riven (alt. västerbottenost)
  • 50 g Grönkål, ta bort de tjocka stammarna
  • 1 msk Citronsaft
  • 100 g Parmesanost, riven
  • 1 dl Saltrostade jordnötter
  • 0.75 dl Olivolja
  • 1 st Nypa flingsalt
  • Svartpeppar
  • 800 g Sötpotatis, i klyftor
  • Olivolja, salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Pesto: Mixa grönkål till finhackad konsistens i en mixer. Pressa ner citronsaft, tillsätt parmesanosten, jordnötterna och olivolja. Mixa till en slät pesto, smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg sötpotatisen på en plåt och ringla över lite olivolja och salt. Rosta i ugnen på en plåt i ca 20 min.

  4. Panering: Lägg mjölet på en assiett , knäck ägget i en skål och vispa lätt med gaffel. Lägg ströbröd på ytterligare en assiett tillsammans med osten och blanda.

  5. Doppa varje kycklingfilé först i mjölet, sedan i ägget och därefter i ströbröd- och ostmixen. Stek sedan filéerna färdiga runt om i en stekpanna.

  6. Servera de panerade filéerna med sötpotatis och grönkålspesto. Tips! Peston går att variera i oändlighet. Prova att byta ut parmesanosten mot Västerbottenost, eller använd mandel istället för jordnötter.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 3.6 / 5. Antal röster: 5

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Tvådelad Kycklingfilé

Läs mer

Liknande recept