Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Ingredienser
- 8 skivor Tvådelad kycklingfilé
- 0.75 dl Mjöl
- 1 st Ägg
- 1 dl Ströbröd
- 1.5 dl Parmesanost, riven (alt. västerbottenost)
- 50 g Grönkål, ta bort de tjocka stammarna
- 1 msk Citronsaft
- 100 g Parmesanost, riven
- 1 dl Saltrostade jordnötter
- 0.75 dl Olivolja
- 1 st Nypa flingsalt
- Svartpeppar
- 800 g Sötpotatis, i klyftor
- Olivolja, salt och peppar
Tillagning:
-
Sätt ugnen på 200°C.
-
Pesto: Mixa grönkål till finhackad konsistens i en mixer. Pressa ner citronsaft, tillsätt parmesanosten, jordnötterna och olivolja. Mixa till en slät pesto, smaka av med salt och peppar.
-
Lägg sötpotatisen på en plåt och ringla över lite olivolja och salt. Rosta i ugnen på en plåt i ca 20 min.
-
Panering: Lägg mjölet på en assiett , knäck ägget i en skål och vispa lätt med gaffel. Lägg ströbröd på ytterligare en assiett tillsammans med osten och blanda.
-
Doppa varje kycklingfilé först i mjölet, sedan i ägget och därefter i ströbröd- och ostmixen. Stek sedan filéerna färdiga runt om i en stekpanna.
-
Servera de panerade filéerna med sötpotatis och grönkålspesto. Tips! Peston går att variera i oändlighet. Prova att byta ut parmesanosten mot Västerbottenost, eller använd mandel istället för jordnötter.